Evasblogg

Mylife..

Ei newbie på BLOGG.NO!:)

Heisann nye og “gamle” lesere!

Merkelig følelse å være en liten del av den store bloggen jeg bestandig har ønsket når jeg så jeg var i miniblogg og ikke denne bloggen som flere andre lesere også er det minst,lærerrikt.. <3

JØSS!!!!!!!!

-Jeg skulle være med i  magasin/journalistutdanning ved Viviann Songe og Co..

… jeg skrev 2 dager over og tenkte jeg aldri hadde nuppesjans og de ville ha opptil 600 bokstaver av ord men jeg har elsket å skrive siden jeg før begynte på skolen så tenkte at 600 bokstaver er minimalt for meg så jeg søkte og fikk svar,ja ett superja 🙂

Jeg fikk svar at de og de 35 andre som var med på laget og også hadde fått ett ja og fikk plass på premium opplegget og meeeeen så var det de 35 tusen som ei som ikke er kredittverdig ,ikke fikk og vi prøvde NAV:

-ja bare sett deg opp som arbeidssøker og det vil ikke gå utover trygden og dama i chatten var så megakoselig og ønsket meg så inderlig lykke til om jeg bare satte meg som arbeidssøker,

men jeg gikk nesten 3 uker på vent og jeg følte jeg beklaget det jeg kunne til klassen og det ville bli litt å ta igjen men jeg hadde jobbet gledelig med dette i sommer og de mente jeg kunne klare det så jeg sto på til Nav,og jeg todde de ville ha uføretrygdede også ut i jobb eller er det blitt andre prioriteter som er viktigere enn å få det til?

-De så ikke sikkert arbeid i andre enden og det kunne jeg selvsagt ikke love dem,for jeg er syk,ja ganske syk òg og de dagene jeg ikke hadde klart komme meg ut,så er det vel media,pc  for alle kan desverre ikke ut..

Jeg har vært syk med endokarditt,hjerteklaffeil,fibromyalgi på 20.året,hypotyreose,ibs,brokk i spiserøret og en crp det ikke går an å få kontroll på… men må bruke prepnisolon(kortison) for å ikke bli sy

-Det begynte i 2018 og har ikke hatt noen normale verdier ei heller visst hvor syk jeg har vært,for de legene jeg har hatt,har tydeligvis ikke turd å sagt ifr atil meg om dette og fikk først greie på dette før sommer…

Jeg orket/orker ingenting om dagene utenom de dagligdagse ting,for jeg har bare ventet på denne dagenett siste legebytte for i år og jeg kommer ikke til å angre for en gangs skyld,selv om han/ho bare skal være vikar til Jul så er det faktisk ho som har vørt til mest støtte for meg, så jeg og min kjære mann har vår første time på ei liste uten fastlege i hele 20 min og en får sagt mye på den tiden men denne sommeren som ifjor ble ødelagt gr vikarleger…

Vi fikk time .. å ja ja.. men kun kl 8.00 men vi bor 45 min fra,ikke bil og en scootersykkel jeg ikke kan bruke mtp revmatiske plager så er jeg intr i bytte i båt eller bil 🚘

(om noen er intr i en Kudaki sport Nero årets modell så bare spør OG jeg garanterer ingen skuffelse,iom min mann har en samme)

Dette er ingen salgsblogg utenom om det er noen so er intr i Imperya sine produkter så kan dere bare si fra,for det er ikke det meste jeg sier ja til mtp hud,hår etc produkter for har veldig dårlig tro men de lovet lav pris av  konkurransedyktige produkter og valgte å satse litt i startpakken +litt til og det var serum til hår som trengtes da…som om det slukte det til seg…men kjøpte kun 5 flasker og gav bort 2 men ikke tenkt så mye over håret egentlig..

-Det er det minste jeg bryr meg om,selv om det var slangegift,biegift(ikke allergikere)!

TOM gullmaske som jeg aldri hadde trodd jeg hadde råd til men om det er noen spm rundt dettte temaet eller at dere vil jeg skal legge ut noen av produktene,så tar vi pris etterpå 😉 

Det er en HAPPYPRIS <3

Kan selvsagt søke dette opp og en får faktisk halve prisen så lenge en KUN registrerer seg,ingenting annet trengs(,for sa at jeg ikke er frisk nok til å rundt til mennensker )men det valgte jeg selv og kunne selvsagt blitt mye mindre jobb/ om en BARE ORKER…LITT 🙂

HVORFOR

Disse to stoffene kan kanskje redusere den biologiske alderen vår!!

Skandinaviske forskere har i et nytt forsøk brukt to naturlige stoffer til å stikke kjepper i hjulene for hjerte-kar-sykdom og aldring. Forskningen kan kanskje øke sjansene våre for å fortsette å være sunne og friske i mye lengre tid.

Et sunt og langt liv står høyt på de fleste ønskeliste, og sjansen for at det går i oppfyllelse, har kanskje blitt en del større med en ny oppdagelse. En gruppe svenske og norske forskere har nemlig funnet fram til hvordan vi kanskje kan bremse den biologiske aldringen av kroppen og samtidig utsette det tidspunktet da hjerte-kar-sykdom vanligvis banker på døren.

I et forsøk som er utført på i alt 443 eldre menn og kvinner, og som nettopp er offentliggjort i tidsskriftet Nutrients, har forskerne påvist at mennesker som får daglige tilskudd av mineralet selen og det vitaminbeslektede stoffet koenzym Q10, har lengre telomerer enn de som tar juksepiller. Tidligere forskning kobler korte telomerer sammen med aldring og hjerte-kar-sykdom, så det ser ut til at forskerne har funnet noe som kan bremse den prosessen som gjør oss svake og gamle.

Gjør kanskje livets reise lengre

Telomerene, som er en viktig del av cellenes forsvar mot undergang, sitter i enden av alle DNA-strenger. På samme måte som endene på skolisser er forseglet med plast for å unngå at de trevler seg opp, holder telomerene DNA-strengene intakte.

Telomerer blir forkortet ved hver celledeling. Når de er brukt opp, og DNA-strengene blir blottstilt og begynner å trevles opp, går cellen til grunne. I prinsippet fungerer de som en slags «klippekort» for livets reise siden de bestemmer varigheten av cellens eksistens. Ved å sørge for at kroppen er vel forsynt med selen og Q10 ser det ut til at reisen kan bli lengre.

Forskergruppen målte telomerlengden i leukocytter, som er hvite blodlegemer og en del av kroppens immunforsvar. Det er en anerkjent metode for å få mer innsikt i kroppens biologiske alder siden telomerlengden i leukocytter ikke avviker særlig fra lengden på telomerene i andre celler i kroppen.

Jeg kikket på slutt i innlegget fra illistrert vitenskap at det er 3 grener vi visstnok  går igjennom! Tror du?

Forskere: Du eldes i tre rykk?

Når klokken slår i din indre klokke, er det mengden av proteiner som bestemmer hvilken alder du har. Og det er tre spesifikke alderstrinn der aldringsprosessen for alvor skyter fart, viser forskning.

Hvor raskt du eldes, er avhengig av 373 proteiner som sirkulerer i blodet ditt.

Og endringer i proteinmengden kan både forårsake aldring og fortelle din nøyaktige alder, viser ny forskning fra Stanford University School of Medicine.

Studien antyder også at fysiologisk aldring ikke foregår i et jevnt tempo – men snarere skjer i tre rykk på tre spesifikke tidspunkt i livet.

En av forskerne, Tony Wyss-Coray, som er professor i nevrologi og nevrologiske studier, mener at endringer i blodets proteinmengde ikke har blitt verdsatt som forskningsområde. Derfor er resultatene overraskende, påpeker han:

Omkring en tredjedel av de proteinene vi så på endret, seg markant og framskyndet aldring.Tony Wyss-Coray, PhD, professor of neurology and neurological sciences

Livets tre vendepunkter

Forskerne analyserte 2925 proteiner fra plasma – den gule væsken som gjenstår når blodlegemer og blodplater fjernes fra blodet ved sentrifugering – fra 4263 personer i alderen 18–95 år.

I dette aldersspennet har forskerne funnet tre vendepunkt i livet der proteinmengden i blodet varierer.

De tre tidspunktene forekommer i gjennomsnitt i alderen 34, 60 og 78 år.

Opp til disse tre vendepunktene er proteinmengden i blodet forholdsvis uendret – men plutselig skjer det markante svingninger som akselerer aldringen.

Kuren mot aldring

De nyoppdagede proteinfallene og -stigningene som innfinner seg i livets fjerde, sjuende og åttende tiår, kan åpne helt nye dører for å forstå aldersrelaterte sykdommer, håper forskerne.

Og så graver studiens resultater et spadestikk dypere i hullet der skatten synes å være innen rekkevidde: kuren mot aldring.

I tillegg til livets tre vendepunkt – forårsaket av svingninger i plasmaprotein – er det mye vi vet om aldring:

Kroppen vår taper kappløpet med tiden!!

Når vi er barn og unge, danner vi hele tiden nye celler, noe som holder organene våre i toppform. Senere i livet klarer ikke produksjonen av nye celler å holde følge, og organene svekkes. Det starter allerede når vi er om lag 18 år gamle.

70 år: Hjerne

Cellene i hjernebarken blir ikke skiftet ut når vi er voksne. Fra vi er om lag 70, endrer hjernen seg fysisk og skrumper inn.

40 år: Øyne

Cellene i øyet skiftes ut i ulikt tempo, og syns­nerven gjendannes ikke. Fra vi er om lag 40 år gamle, svekkes synet.

65 år: Hjerte

Med alderen blir det færre muskelceller i hjertet, men hver celle blir større. Det gjør veggene tykkere og stivere.

30 år: Lunger

Cellene i lungene fornyes om lag en gang i året. Når vi er om lag 30 år gamle, begynner lungene å fungere dårligere.

40 år: Muskler

Selv om vi hele tiden danner nye muskelceller, endres balansen mellom muskler og fett seg fra vi er omkring 40 år gamle.

18 år: Skjelett

Vi skifter ut om lag 10 prosent av cellene i skjelettet hvert år. Med tiden senkes tempoet, slik at vi begynner å miste skjelettmasse.

18 år: Hud

Når vi er unge, skiftes cellene i huden ut hver måned, men begynner deretter å miste elastisitet, slik at vi får rynker.

Jeg tror jeg gir meg før jeg legger ut altfor mye og vil takke for at jeg var en heldig miniblogger så lenge at skriveinterressen min endelig kom tilbake..syk eller ei!!!!

Jeg vil ønske alle lesere og medlemmer en fortsatt flott Torsdag og

TA UTOLIG GODT VARE PÅ DEG SELV/HVERANDRE,DINE MEDMENNESKER MEN VIKTIGST…DEG SELV <3

-Klem Eva