Refluxøsofagitt,fibromyalgi++!!

God Lørdag kjære lesere,medlemmer og venner 🙂

 

Heisann..Jeg våknet tidlig..Kl 0700,men det er Lørdag og er det ikke da godt å sove lenge? Nettene er litt laaaange,da jeg sliter veldig med refluxen, kanskje litt for mye, for de av dere som ikke kjenner til det..kan jeg legge ved 2 ord om det:

Refluksøsofagitt – hva er det?

Symptomene på denne sykdommen, de fleste er dårlig uttrykt. Derfor blir til leger for å diagnostisere sykdommen svært problematisk. Uttrykket “refluksøsofagitt” refererer til en vanlig, spontan kasting av tarm eller mageinnhold i spiserøret direkte. Som et resultat, på grunn av endringer i syrenivå oppstår slimhinneirritasjon..(kilde Unansea)

Jeg las nå resten av dette i tillegg mens jeg først var igang og jeg har ei stund nå lurt på om en operasjon vil være det eneste rette alternativ nå siden de samme syrenøytraliserende,som skulle være etter spesialtforklaring da jeg var 17,ikke fungerer som dem skal lenger og de er de sterkeste,så husker hans ord om at hvis jeg måtte bruke mer enn 2 i døgnet så måtte jeg opereres,så kanskje det er det som er høytid for,men min lillebror(gikk bort 23 år gammel i 2011) gikk rundt med ett apparat som skulle måle syrenivået ett døgn(eller om det var fler?) og ble opererert men han ble så fortvila over at han ikke fikk opp spy lengre når han var skikkelig kvalm og kroppen “måtte” spy,og den prøvde jeg forstå men han var ikke tilfreds med operasjonen men oddsene for feiloperasjonene rundt dette har nok gått opp på disse år? Rundt den tid var det vel 50/50 sjanse…

 

-Er det noen som har gjort dette og er fornøyde med operasjonen?? <3

 

Da jeg fant ut av dette som 17 åring,var allerede klaffene opp mot svelg og ned mot magesekken slakke,så er kanskje tiden men om det er noen som har gjort det,setter jeg enormt stor pris på svar fra for nå er det ikke noe morro lenger hvis dere skjønner…

 

I`m changing the subject 🙂 

 

Fibromyalgi er hva jeg vil skrive litt om i dag og troen på at dette ikke er en sykdom,men en sykdom man bare kan legge skylda på etc, (som stadig blir hørt)burde kjent hvordan det er å leve i en sånn en kropp vi har ,hver dag ,ut og inn, og alle de “få” tingene som desverre henger med det store ordet…så kan de få lov å uttale seg om Fibromyalgi etterpå:) 

Spesielt leger!!

Eller jeg gir dem ei uke,så de får kjenne forskjellen på dagene også…<3

Jeg gleder meg til det er ordntlig konstatert som en sykdom og håper da leger og andre mennesker rundt tenker seg om ett par ganger at f.eks:

  • Det var jo ingen unnskyldning ho bare fant på..ho har jo vært/er syk….
  • MÅ prøve hjelpe til mer,for nå skjønner jeg hvorfor ho ligger strak på kvelden
  • Jeg skal ikke mase mer,for om det blir noe av en avtale eller ei får være opp til meg/oss med diagnosen..det siste er vel at det KAN være en autoimmun sykdom så her fant jeg litt om det 🙂

Fibromyalgi: Er det en autoimmun sykdom?

 

  • 2021

Fibromyalgi er en tiltand om foråraker kroniske merter i hele kroppen. Mange ekperter mener fibromyalgi får hjernen til å føle høyere smerter, men den eksakte åraken er ukjent..

Fibromyalgi: Er det en autoimmun sykdom?

Innhold:

Oversikt

Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker kroniske smerter i hele kroppen. Mange eksperter mener fibromyalgi får hjernen til å føle høyere smerter, men den eksakte årsaken er ukjent. Det kan også forårsake:

  • utmattelse
  • angst
  • nervesmerter og dysfunksjon

Det er foreløpig ingen kur, men behandlingsalternativer fokuserer først og fremst på smertebehandling for å redusere symptomer.

Noen mener fibromyalgi kan klassifiseres som en autoimmun sykdom fordi mange av symptomene overlapper hverandre med autoimmune lidelser. Men uten tilstrekkelig bevis som viser at fibromyalgi produserer autoantistoffer eller forårsaker skade på de omkringliggende vevene, er det vanskelig å bevise denne påstanden.

Å oppdage årsaken til fibromyalgi kan gjøre det mulig for leger å finne forbedrede forebyggende tiltak og bedre behandlingsalternativer fokusert på å lindre smertesymptomer. Les videre for å lære mer.

Hva er en autoimmun sykdom?

Ved autoimmune lidelser begynner kroppen å angripe seg selv da immunforsvaret feilaktig identifiserer sunne celler som et farlig virus eller skadelige bakterier. Som svar lager kroppen din autoantistoffer som ødelegger sunne celler. Angrepet forårsaker vevskader og ofte betennelse på det berørte stedet.

Fibromyalgi kvalifiserer ikke som en autoimmun lidelse fordi den ikke forårsaker betennelse. Det er heller ikke tilstrekkelig bevis som tyder på at fibromyalgi forårsaker skade på kroppslige vev.

Fibromyalgi er vanskelig å diagnostisere fordi symptomene ligner eller er forbundet med andre forhold, inkludert noen autoimmune lidelser. I mange tilfeller kan fibromyalgi forekomme samtidig med autoimmune lidelser.

Vanlige tilstander assosiert med fibromyalgsmerter inkluderer:

  • leddgikt
  • lupus
  • hypotyreose
  • rastløst bensyndrom
  • Lyme sykdom
  • temporomandibular joint (TMJ) lidelser
  • myofascial smertesyndrom
  • depresjon

Forskning

Noen autoimmune lidelser og fibromyalgi har lignende symptomer og egenskaper. Det er ikke uvanlig å ha smerter i fibromyalgi og en autoimmun sykdom samtidig. Dette kan gjøre det forvirrende når man vurderer om fibromyalgi er en autoimmun sykdom.

En studie fra 2007 antydet at det er høye nivåer av skjoldbrusk-antistoff hos pasienter med fibromyalgi. Imidlertid er tilstedeværelse av skjoldbrusk-antistoffer ikke uvanlig, og noen ganger kan det ikke være noen symptomer.

En studie fra 2013 knyttet smerter forårsaket av fibromyalgi til liten nervefiberneuropati. Denne foreningen er imidlertid ennå ikke bredt akseptert. Det er imidlertid sterke data som knytter liten nervefiberneuropati og Sjogrens syndrom. Denne tilstanden forårsaker smertefull skade på nervene. Men mer forskning er nødvendig for å nøyaktig koble både fibromyalgi og liten nervefiberneuropati.

Her var litt..og ja,det ville virkelig ha vært fantastisk med en kur for å få fjernet hele fibromyalgien..eller hva,jenter og gutter,menn og damer?

Det syns ihvertfall jeg,så nå vil jeg prøve nyte denne solskinnsdagen sammen med mann og dyr også ønsker jeg dere alle en SUPER Lørdag og for de av dere som ligger strak i dag i smerter…dere er i mine tanker <3

Den som vil er hjertlig velkommen til å få ett utbrudd fra hele sykdommen under her om dere vil,for livet er ikke bare gull og grønne skoger….

Hey,forresten så må jeg legge ved en bitteliten skrytestatus idag…:)

Jeg har nå oversatt en hel app fra Engelsk til Norsk…ja det gikk på “engelsk og norsk”…hehe…neida,men det ble nesten 700 linjer med en deadline den 21.September og får da til gjengjeld å kunne bruke den appen på livstid GRATIS også kommer visst mitt navn som den eneste norske som har vært med og oversatt..:) 🙂 Mannen lurer på om jeg ikke skal ha betalt,men jeg syns faktisk det er morro også blir det spennende å bruke sin egen app når den er ferdig og lagt ut på Norsk 🙂

Men er mange land og jeg tenker det er mange som kan ettt språk så godt,at du kunne tenke deg å oversetteJeg ser de er flere i andre land,så kanskje det er ett språk du kan godt og har litt tid om kveldene,så oppfordrer jeg virkelig til det 🙂 Det var morro FAKTISK 🙂

TA UTROLIG GODT VARE PÅ DEG SELV/HVERANDRE <3

Klem Eva <3
 

“Alle kjemper sin egen kamp”..Vær God!

Kjære lesere,medlemmer og venner!!

 

Jeg har latt det gå noen dager, ikke bare for at det skulle bli for mye å legge ut,men jeg har hatt mange inntrykk…

…masse positive inntrykk,så takk for lykkeønskinger, bønn, tanker for tiden som har vært etter sist jeg skrev…<3

Hvordan våknet du idag og har du sovet godt? 

For meg har den vært laaaaaaaang gr hva fibromyalgien har å tilby..mer trenger jeg ikke si for vil ikke dere skal se på hvert ett innlegg som noe “negativt” men hvis alle skulle vært dønn ærlig bak hvert ett blogg innlegg så vet jeg ikke om de hadde blitt lest..? 

Da kan jeg jo like gjerne spør deg: Hadde du lest ærlighet??

NEI,for da hadde man sett på det som klaging…men om overskriften var:

Sjekk hvem OGS(Ole Gunnar Solskjær)går sammen med i fritiden!!!

Alle Manchester supportere er nok raske på den knappen der,tenker jeg??

Men tenk hvor mange forskjellige følelser det ligger hos hvert enkelt menneske når det kommer til hva de føler mtp hvem/hva/hvor over overskriften her….

Hva med Ole Gunnar Solskjærs følelser egentlig?

Tenk hvor mye han bare må tygge på og klare mestre,ikke minst..for vi er bare mennesker og er ikke lagd av stål….så før du legger deg oppi noe,sier noe om noen andre du ikke kjenner eller i det hele tatt,så er det kanskje lurt å se på seg selv først….?

RESPEKTER ALLE MENNESKER PÅ LIKT PLAN <3

Vi alle har våre feil og hvis ikke du har noen feil så må du gjerne skrive til meg for den personen vil jeg virkelig treffe!!

Jeg la ved noen sitater jeg syns er flotte å huske på,kanskje tenke litt over av og til når man teffer ett annet menneske,uansett hvem det erVÆR GOD <3

En vet aldri hva den personen tenker på/går gjennom(generelt) så om ikke det er gode ord,oppmuntrende/positive ord..så hold dem for deg selv før du vet at det du snakker om rundt denne personen,virkelig er tilfellet/sant og om det virkelig er nødvendig?!!!!?…

Jeg har prøvd å slutte bry Meg om sånt,men jeg er ikke lagd av stål heller,så det går selvfølgelig til ei grense!!!!

….det tar så mye energi jeg heller vil bruke den til noe postivt til andre jeg er glad i ,men det er ikke mange som er vandt med at jeg tar kontakt for å få til treff,det er uansett om det er familie eller venner…jeg vet det ikke er selvfølge at andre skal spørre meg hver gang og prøver jobbe med det..men det er ingenting som kan gjøres over natten,og ja….jeg er så redd for å spørre f.eks ett par veninner om treff også gleder dem seg kanskje like mye som meg men så slår kroppen inn sykkdomsmessig

og ødelegger så jeg må avlyse,men jeg har begynt å lure…det fysiske og psykiske jobber hånd i hånd hele tiden…begge veier,tror jeg!Tettere enn vi tror!!

Om den ene og andre får noe igjen for å å rundt å snakke bak min rygg,altså ikke ha b….nok til å fortelle meg dette selv,så vær så god 🙂 

Om det gleder deg og du får sove bedre av det…ja da unner jeg deg virkelig å snakke om andre du ikke kjenner..hehe..nå tuller jg veldig med dere alle,men jeg tror det er flere som opplever å sitte i samme lokale/rom å plutselig høre navnet til en/ei du kjenner bli snakket om..og ikke på en positiv måte…..

 

-Husk på at alle mennesker kjemper sin egen kamp hver eneste dag….<3

 

Så folkens….Når vi idag snakker litt om baksnakking…og du er syk/smertefull(dag)i tillegg…

Hvordan påvirker det deg sykdomsmessig psykisk og vise versa?

Det å høre noen har snakket usannheter bak din rygg? Blir du(tenkt over) fortere frisk eller påvirker det som blir sagt om deg på så høyt plan at det faktisk kan ta lengre tid å bli frisk fysisk? 

Påvirker det deg i stor grad slik at det tar hele nettene dine?Hvis dette er innen jobben din,klarer du bare bite tennene sammen å gjøre jobben din som normalt eller hadde du tatt noe oppgjør med vedkommende om det var noen innen jobben?

En kan jo nesten ikke få gjort jobben sin fordi man kun har sovet ett par timer bare…en går på en måte på “tomgang”…..

Kjent på følelsen av å ha vært våken flere netter,dønnsliten,halvfrysen i kroppen fordi man har spist for lite mtp alt en tenker på…Blir nesten sånn dårlig fyllesykefølelse vil jeg si..fort irritert,fort lei deg,holder det du egentlig tenker på for deg selv,gråter deg i søvn tilslutt for du har ikke mer “å gå på”….Jeg har……

Da kommer en inn på litt av det første blogginnlegget jeg la ut sist etter lang pause derifra,og selv om mamma og mannen min fortller titt og stadig at de syns jeg er så flink til å skrive,så hjelper ikke det meg en plass om en person som det titt og stadig ble en stund slengt negativitet fra på en eller annen fibrogruppe og fikk titt og stadig beskjed om at det ikke var lov med selvpromotering,noe jeg har sagt gang på gang jeg IKKE får betalt 1 kr fra….

Jeg begynte med blogging innen sykdommer fordi jeg hadde ingen plass jeg kunne gå ut pga crpen,noe jeg sliter med enda men jeg har trumfet veldig for jeg kan aldri tro at en får bygget noe som helst immunforsvar om man bare er innendørs og ikke beveger seg…på det 3.året hadde det nå blitt 

….men for noen måneder siden fikk jeg ett herlig “mase” blikk av hunden om spm om ikke jeg kunne gå og tenkte jeg skulle se hvor ivrig han ble når jeg spurte han om vi skulle gå tur,og ja det var til å nærmest bli rørt av….Vi er jo to forskjellige som går med han så han er på sin måte med mannen og sin med meg tror jeg..og jeg klarer ikke si Nei til han der med hodet på snei…”det er som å skulle si Nei til Lørdagsgodteri til ungen sin”..hehe…

Han er to forskjellige type hund når vi begge kan gå med…han blir mye mer munter,leken,kosen etc men når jeg ikke har klart å kunne gå med han så er han så stille av seg og sier bare fra når han må på do,nesten sånn “unnskyld for at jeg er til” oppførsel og jeg vil heller ha den livlige gledessprederen av en hund,så gjør så godt jeg kan men om jeg skal se tilbake ett halvt år til nå så har jeg ihvertfall fått “ett bein” på vei,nesten to…

…jeg velger bruke den tid det tar,men vær så snill folkens….”be honest all the time”,for jeg tror ikke det blir bedre om du baksnakker tor eller Kari,for om du er i tvil på om en sak er sant eller ei….SPØR 🙂 

Jeg vil ikke være den som dytter noen så langt ned at de aldri kommer seg opp igjen grunnet mine ord…nei,da spør jeg heller eller så holder jeg k….!!!

Det var litt av hvert idag også i dette innlegget men jeg tror det er en viktig ting å prøve sette seg inn i den andre personens hverdag og hvis du ikke kan det,så tier du heller,for hvorfor skal du bruke energien din for dagen med baksnakk?

Gir det deg oe…tenk litt på det for nå avslutter jeg for dagen og ønsker dere en fortsatt velsignet Søndag og

TA UENDELIG GODT VARE PÅ DEG SELV/HVERANDRE OG

IKKE MINST,DINE MEDMENNESKER FOR  VI HAR INGEN Å MISTE (på noen måte)<3

Ihverfall ikke på sånn ett grunnlag…!!!!!!<3

God styrkeklem Eva

Ps:Innlegget er ikke personlig ment,ei heller om noen nære..<3

Stillheten i….del 2

God Onsdag kjære lesere,venner og medlemmer <3

 

Idag er det kaldt ute, det merktes allerede inatt på hver en muskel og leddsmerte i kroppen…

Det blir kjøligere…og da blir jeg sittende mer hjemme igjen for jeg har den crpen i kroppen vi aldri blir klok på,og når jeg sier “vi” mener jeg meg,legen,sykehus…så i November er det inn på sykehuset igjen for både sjekk av lungene og i håp selvfølgelig om at det som er der/var der har forsvunnet for godt og ikke minst,er en en svulst…

Jeg trodde saken med sykehuset egentlig var ferdig og at de hadde funnet ut nesten sikkert at dette var en bakteriell klump,men når jeg får mld inn på HelseNorge at lungeoverlegen har tatt opp igjen behandlingen etter sist epikrise som lå i systemene fra Mai og ikke dukket opp før 2 mnd etter til fastlegen…

Men jeg har desverre ikke fått noen forklaring på denne,for av ulike årsaker så kan ikke meg og den nye fastlegen gå overrens,for i mine øyne så er dette den kaldeste(for min del) legen jeg har hatt…

Prøv og forklar smertene dine til han her folkens…forklar at fibromyalgien din er så ille at du ikke klarer det ene og det andre gr ulike hemninger rundt dine smerter og han registrerer ikke at du snakker til han engang, eller om du betyr noe i det hele…men har du ett sår på kroppen å vise til, så gir han det kanskje ett blikk eller to,kommer med ett råd om du er heldig  men det som er det verste for meg med han her når jeg kommer til time…

…det er at han ikke spør hvordan jeg har det og hva han kan hjelpe meg med når jeg kommer, så det blir en knipende stillhet..helt til du selv må fortelle hvorfor du er der og da har du kanskje sittet der i 5 min av tiden hans..

Jeg er ikke den enkleste å bare “åpnes” på noen få minutter og når du først gjør det så er timen ferdig og han sier….”hadet bra” og veiver veien ut for deg!

Mer skal jeg ikke nevne her men vi alle har ulike fastleger og vi alle har hver vårt vi kommer for..du sitter aldri der for gøy for å se fastlegen din glane på pcn for å notere at du har vært der for så å sende regning på 252 kr selv om mannen vet jeg har frikort…

…og nei,jeg føler meg ikke trygg med hans avgjørelser etter denne sommeren men får bare be og håpe på at noe kjærlighet og omsorg, ikke bare noe, men MASSE kjærlighet entrer hans hjerte slik at han har nok til alle av de 1000 pasientene han har for flere år frem for jeg vet at jeg ikke er den eneste som blir feilbehandlet rundt.…og det er absolutt ikke noen god følelse…det å ikke føle seg trygg på sin egen fastleges avgjørelser 🙁 

Igår skrev jeg om stillheten i ensomhet og jeg er glad for at det var flere som klarte å åpne litt av lokket på alle følelsene som river og sliter på innsiden..ja de følelsene ingen kan se at du har med mindre du forteller det….

Og hvordan du kan føle deg hvis du ikke tør å si det du føler til noen,de aller aller innerste tankene som river og sliter i deg,dag som natt…de som ligger som stor/store byrder på skuldrene dine..jeg tar meg selv i å sitte med skuldrene langt oppi halsen og puster ut rolig for å prøve senke dem…

De tankene du alene gjerne vrir deg rundt i gråt om natten med fordi du føler du plager andre eller hvordan de ville reagere om du fortalte dem dette…

Men vit en ting..at vi kan ikke være alt for alle men vi kan være “en for noen” <3

Idag skal jeg på ett møte jeg gruer meg noe ekstremt til, samtidig som jeg ber og håper på at alt vil ordne seg,for da detter ihvertfall en liten bit av skuldrene mine fremover og da vil en del av de fysiske smertene kanskje også forsvinne så vær med og kryss fingrene for meg også vit at jeg setter enormt stor pris på hver og en av fibromyalgigruppene,

men vi alle har skrevet om det fysiske rundt denne lidelsen daglig,så jeg tror det er lurt å sette litt større blikk fremover på det psykiske rundt dette og….så igjen,tusen takk for at dere åpner dere og tar imot disse ubetalte blogginnleggene mine med åpne armer og ikke minst,åpne hjerter <3

Jeg ønsker dere alle en så smertefri Onsdag og Lillelørdag som mulig og vit at det bare er å skrive til meg om det føles for eller om du vil ha ei god utblåsning på din hverdag under her,så vær så god..gjør det!!!

“ROP UT” om det er noe du mener det burde rettes mer fokus på!!

TA KJEMPEGODT VARE PÅ DEG SELV/HVERANDRE OG VIT AT DU IKKE KAN VÆRE ALT FOR ALLE MEEEEEN DU KAN VÆRE… 

“NOE FOR NOEN!!” <3 

-Du er Unik!

Klem Eva…

 

Stillheten i….

Kjære lesere, medlemmer og

venner !

 

Stillheten i ensomheten…. <3

Ja, det er ei god stund siden jeg har satt meg ned med bloggingen, for har nærmest følt meg tom for ord, selv om det aldri går tomt for det… det skal ihvertfall ikke det.. 

Jeg har hverken googlet, klipt eller limt eller i det hele tatt, skrevet.. 

Men det følger selvsagt myyye med fibromyalgi…. 

Vi alle kjenner til de stikkende, vriende, vrengede smertene i musklene hver gang været blir litt kjøligere og nettene kan bli såååå lange og vi kan gjerne sitte over 100 andre som også er våkne og irriterer seg over smertene som gjør at en ikke får sove, men det er ikke bare det fysiske ved fibromyalgiens skygger.. 

Jeg tror ikke jeg er alene når jeg sier at jeg kan ligge å tenke på alt av ting jeg ikke skal tenke på.. Og ihvertfall IKKE DA!!

Jeg kan gjerne snakke for meg selv men har dere noen gang følt dere ensomme og alene på ett punkt, selv om du har hele nettverket rundt deg og alt er fint og flott??

Har du noen gang mistet troa på deg selv eller idet hele tatt sint på deg selv? ?

Ja, gjerne sånn at om du kunne banket seg selv opp på utsiden så smerten heller kunne vært der enn på innsiden?

Dette blir litt forvirrende tanker og følelser ei heller ikke meningen at alle skal forstå, men jeg prøver å få satt ordene litt på spissen…<3

De ordene ingen tør å si, for man er kanskje for stolt til det, fordi “alle andre” klarer det jo så fint…hmm…

Denne sommeren har ikke vært ok for meg i det hele tatt og kanskje den mest deprimerende blogginnlegg jeg har skrevet.. 

Det er på disse blogginnleggene ingen trykker “liker” omtrent, men på alt av de positive, gøye innlegg så ramler det inn.. 

Det går bra.. 🙂

Det jeg vil mer innpå fremover, er det psykiske.. Ja, det tunge psykiske veldig mange går og stenger inni seg, som først begynner som en drue og vokser seg til slutt så stor som en fotball… 

Det går til ett punkt.. Ett punkt vi alle er forskjellige på, men òg ett punkt vi alle  burde være flinkere med så en ikke sitter igjen med masse under huden og regelrett… går rundt som ei tikkende bombe, for du vet ikke hvordan du skal takle det lenger og det er ved det punktet vi alle burde tenke på og deretter føle på det, slik at man kanskje, ja bare kanskje kan bli litt mer ydmyk og god mot sin neste.. masse omsorg og kjærlighet for hverandre, sånn at ingen tilslutt kanskje snubler…?

Alene… 

Ja, det ble litt dypt og om jeg skulle gått nærmere inn på detalj for hvordan denne sommeren har vært så tror jeg dere hadde fått litt bakoversveis, men jeg vet bare en ting… 

Jeg må bli flinkere.. Ikke bare til 1 ting selvfølgelig, men etter å ha levd hver dag i over en måned i fortvilelse dag ut og dag inn så tror jeg at jeg selv i første omgang må lære å si nøyaktig hvordan jeg føler meg, hvorfor, hva som kunne gjort det bedre???

Jeg er så sliten…. 

Ordene er vanskelige, tårene er lette som regn og tankene er tunge som bly men jeg vet.. 

En plass MÅ jeg begynne,men man må alltid begynne å krabbe før man kan gå og før man kan løpe må man lære å gå..men dette er ikke for alle ting i livet nødvendigvis…det kan være en spesiell sak som du selv har jobbet lenge for å tørre enten si eller gjøre……

Jeg sier takk for meg idag så jeg ikke buser ut med for mye på en dag 🙂

Jeg ønsker dere alle en riktig flott Tirsdag ettermiddag 🙂

TA GODT VARE PÅ DEG SELV /HVERANDRE? <3

God klem Eva 

Ps: Husk at det aldri kan gå feil vei å gi noen andre ett kompliment eller støtte, for vit at det er mange som kanskje trenger nettopp DEG! <3